Smoothie z blendera

News

W ciągu dnia powinniśmy spożywać kilka mniejszych posiłków. Czasami oczywiście będzie to trudne, ale warto tak się odżywiać. Wydaje się, że dobrze będzie, jeśli jeden z tych posiłków będzie miał formę tak zwanego smoothie. Pomysłów będzie tutaj wiele i pożywnych koktajli będzie niezliczona ilość. Każdy próbuje je robić na własny sposób i miesza tam wiele różnych składników.

Pewnie niektórzy robią je pierwszy raz i szukają dla siebie jakieś interesującej propozycji. Możliwości jest wiele, jeśli nie będziemy chcieli kombinować warto przetestować te dostępne propozycje i wybrać dla siebie coś najlepszego. (http://sklep.puregreen.pl/bamix)

Banan

Wkładamy do blendera 2 banany i dodajemy jogurt naturalny, mleko, miód, nieco cynamonu oraz wiele lodu.

Truskawki

Szklankę truskawek mieszamy z półtorej szklanki mleka, kosek lodu i dodajemy słodzik do smaku. Wszystko blendujemy, dodać można również listki mięty do dekoracji.

Maliny i pomarańcza

W blenderze umieszczamy szklankę soku pomarańczowego, szklankę malin, pół szklanki jogurtu, szklankę kostek lodu oraz słodzik do smaku i miksujemy.

Melon i migdały

Miksujemy dwie szklanki melona, szklankę mleka migdałowego oraz kostek lodu dodając miód do smaku.

Truskawka i kiwi

Truskawki będziemy blendować z dwoma kiwi i cukrem a także kostkami lodu.

Wiśnie i wanilia

Do blendera wrzucamy pół szklanki mrożonych wiśni nieco ponad szklankę chudego mleka, cukier, ekstrat z wanilii i z migdałów. Do tego można dodać szczyptę soli i szklankę kostek lodu.

Winogrona

Miksujemy dwie szklanki winogron bez pestek, szklankę soku z winogron i kostki lodu. Jagody i banan Wrzucamy do urządzenia szklankę jagód oraz banana. Następnie niesłodzone mleko kokosowe, łyżkę miodu, łyżkę soku z limonki, ekstrakt z wanilii i lód.

Dynia

Pure z dyni, tofu i brązowy cukier z mlekiem oraz przyprawą do dyni umieszczamy w blenderze. Z dodatkiem soli i kostek lodu miksujemy.

Jeżyny, maliny i wanilia

Miksujemy garść jeżyn, maliny i szklankę jogurtu waniliowego z łyżką miodu

Banan, masło orzechowe i galaretka.

Mrożonego banana, szklankę mleka sojowego i ćwierć szklanki masła orzechowego blendujemy z pszenicą oraz galaretką malinową.

Kawa

Espresso i ćwierć szklanki mleka skondensowanego miksujemy z lodem w blenderze. Sypiemy startą czekoladę i zdobimy syropem czekoladowym.