Brzoskwiniowe Probiotyczne Smoothie
Nasze brzoskwiniowe Probiotyczne Smoothie składa się z trzech bardzo prostych składników i jest podawane lodowato zimne w szklance oprószonej cukrem kokosowym. Zmiksuj dzbanek tego koktajlu, aby podać go na letniej imprezie na basenie lub wypij na tarasie, zanim zrobi się zbyt gorąco!
Lato już całkiem blisko... co jest idealnym momentem na przygotowanie smoothies, aby zachować zdrowie i ochłodę.
Lato oznacza również, że nadszedł czas na nasz letni reset Thrive. Od 6 do 12 lipca, będziemy gospodarzem żywej społeczności reset z codziennych zielonych smoothies, roślin zasilane przekąski i posiłki, aby wyglądać + czuć się najlepiej tego lata.
Co jest w tym brzoskwiniowym Probiotycznym Smoothie?
W tym smoothie są tylko 3 składniki. Mam nadzieję, że go zrobisz, jeśli starasz się jeść lepiej, ale nadal kochasz słodki, zabawny smakołyk. ????
Szpinak dodaje błonnika i składników fitoodżywczych
Szpinak jest tak wszechstronny, jeśli chodzi o neutralne smaki w smoothie. Dlatego właśnie włączyliśmy go tutaj. Wiem, że włączenie szpinaku do przepisu na brzoskwiniowe smoothie probiotyczne może wydawać się nieco dziwne (na początku), ale zaufaj mi!
Za każdym razem można dodać trochę dodatkowy impuls witamin i minerałów, błonnika i innych składników odżywczych do swojego dnia jest plus. Szpinak jest pełen żelaza, witamin A, C i K oraz mnóstwo błonnika, który sprawi, że Twój brzuszek będzie szczęśliwy.
Kombucha pomaga jelitom
Ten Probiotyczny Smoothie jest trochę inny niż nasze typowe przepisy na zielone smoothie - dzięki kombucha. Używamy kombuchy tutaj z kilku powodów. Po pierwsze, kombucha jest bogata w enzymy i probiotyki dzięki naturalnemu procesowi fermentacji.
Utrzymanie naszego układu trawiennego w doskonałej formie jest kluczowe dla ogólnego dobrego zdrowia. Kombucha jest robiona ze sfermentowanej czarnej, zielonej lub białej herbaty, która jest słodzona cukrem, który zasila kulturę bakterii, znaną jako SCOBY (symbiotyczna kultura bakterii i drożdży). Lubię robić swoją własną kombuchę (to naprawdę proste), ale lubię też kupować nowe smaki w sklepie.
W dzisiejszych czasach znajdziesz kombuchę w każdym smaku, jaki możesz sobie wyobrazić i w każdej lodówce w sklepie spożywczym i ogólnospożywczym. Jeśli do tej pory nie byłeś fanem kombuchy, zachęcamy Cię do spróbowania tego przepisu na brzoskwiniowe probiotyczne smoothie, aby czerpać z niego korzyści.
Moje ulubione sklepowe marki kombuchy to:
- Health-Ade: Passion Fruit-Tangerine
- GTS Living Food: Gingerade
- Suja: Peach Kombucha
- GTS Living Foods: Watermelon Wonder
Szczerze mówiąc, byłem trochę zdenerwowany, gdy po raz pierwszy otworzyłem butelkę kombuchy. Słyszałem tak wiele rzeczy o, więc musiałem spróbować go dla siebie. Cieszę się, że to zrobiłam. Naprawdę cieszę się codzienną szklanką lub dwiema i korzyściami, jakie z niej czerpię.
Jedna mała uwaga na temat kombuchy: jest to naturalnie fermentowany napój i zawiera bardzo mały procent alkoholu, mniej więcej taki jak bezalkoholowe piwo, lub nawet mniej. Jeśli jest to coś, czego unikasz z jakiegokolwiek powodu, zamień ją na wodę kokosową i odrobinę wody gazowanej, aby Brzoskwiniowe Probiotyczne Smoothie nadal miało trochę musu.
Brzoskwinie dodają kremowej naturalnej słodyczy
Jeśli chodzi o owoce w tym przepisie, naprawdę uwielbiamy brzoskwinie. Moim skromnym zdaniem są one najlepszym owocem lata. Nic nie pobije dobrej brzoskwini. Dodatkowo, są one niższe na skali IG, co również pomaga twoim jelitom. (Wysokocukrowa, rafinowana żywność jest ciężka dla twoich jelit).
SKŁADNIKI
- 1 filiżanka świeżego szpinaku
- 8 uncji kombuchy
- 1 1/2 szklanki mrożonych brzoskwiń
- 1 łyżka stołowa cukru kokosowego
- 1/2 limonki, wyciśnięty sok
INSTRUKCJA:
- Zmiksuj szpinak i kombuchę razem, aż nie będzie więcej liściastych kawałków.
- Dodaj mrożone brzoskwinie i ponownie zmiksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
- Wyciśnij sok z limonki i cukier kokosowy na małą płytką tackę/miseczkę.
- Zanurz brzeg szklanki w soku z limonki, a następnie w cukrze, aby pokryć nim krawędź szklanki.
- Napełnij szklankę probiotycznym smoothie i delektuj się!
- 15 lutego 2021