Sokowanie: 3 powszechne mity obalone

News

Świeże soki owocowe i warzywne urozmaiciły dietę wielu ludzi, dodając im kolorów i pysznych wartości odżywczych. Miłośnicy soków chwalą się korzyściami zdrowotnymi, jakie czerpią z ich pysznych mikstur. Tymczasem różne firmy - w tym bary z sokami, restauracje i supermarkety - przyciągają klientów bogatym menu z sokami. Jednak nawet w obliczu rosnącej popularności soków, błędne informacje wprowadzają wiele zamieszania wokół tych kolorowych, pełnych wartości odżywczych napojów. Odkryj prawdę, która kryje się za błędnymi przekonaniami, obalając trzy powszechne mity na temat soków.

Mit: Sokowirowanie to kolejna moda na jedzenie

Kiedy sokowanie stało się modne, wiele osób myślało, że jest to kolejna moda żywieniowa. Prawda jest taka, że sokowirowanie istnieje od dawna i w najbliższym czasie nie zmieni się. Częściowo wynika to z niezwykłych korzyści zdrowotnych płynących z picia świeżych soków. Sokowanie pomaga osiągnąć dzienną dawkę warzyw i owoców, co oznacza, że z każdym kubkiem otrzymujesz niezbędne witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Sokowanie jest szczególnie przydatne dla osób dbających o zdrowie, które prowadzą intensywny tryb życia. Nie masz czasu na krojenie i przygotowywanie całych owoców i warzyw, ale możesz łatwo sięgnąć po kubek świeżego soku i dostarczyć sobie niezbędnych składników odżywczych w podróży. Ze względu na swoje walory i wygodę, sokowirówki z pewnością jeszcze długo będą cieszyć się popularnością.

Mit: Jedzenie całych owoców i warzyw jest lepsze od soków

Owoce i warzywa to podstawowe składniki każdej zdrowej diety. Sposób ich spożywania jest mniej ważny niż to, czy są one częścią codziennej rutyny. Oczywiście kluczem do zrównoważonej diety jest zawsze różnorodność. Całe owoce i warzywa zawierają więcej błonnika niż świeże soki. Jednocześnie picie świeżego soku jest łatwiejsze dla jelit i pozwala organizmowi lepiej przyswajać składniki odżywcze. Obie opcje mają swoje zalety, więc włączenie ich do swojej diety jest dobrym pomysłem. Twoja firma może promować świeże i wygodne w użyciu owoce oraz świeże soki dzięki innowacjom, takim jak nasze urządzenie Piñabar, które pozwala klientom obierać, usuwać gniazda nasienne i kroić własne ananasy przy minimalnym nakładzie czasu i wysiłku.

Mit: Sok zawiera zbyt dużo cukru

Wiele osób - zwłaszcza rodziców - martwi się o ilość cukru w swoich ulubionych napojach. Dlatego mit, że sok zawiera dużo szkodliwych cukrów jest tak niepokojący dla konsumentów. To prawda, że sok zawiera cukier, ale pochodzi on naturalnie z owoców. Dlatego właśnie świeże owoce są tak cudownie słodkie! Naturalne cukry nie są tak szkodliwe dla organizmu, jak cukry przetworzone. Staraj się pić więcej świeżo wyciśniętego soku niż soku przetworzonego, aby uzyskać maksymalne korzyści. Czasami jednak można sięgnąć po sok przetworzony, jeśli jest on łatwiej dostępny. Słodycz wyczuwalna w świeżym soku jest dobra dla Ciebie, dzieci i wszystkich innych, którzy mają ochotę na łyk.

Sokowanie to wygodny sposób na wprowadzenie do diety większej ilości świeżych owoców i warzyw. Chociaż niektórzy przeciwnicy mogą nie zgodzić się z tym wpisem na temat soków i z trzema powszechnymi mitami, które zostały tu obalone, to jednak są one słuszne. Coraz więcej konsumentów zwraca się ku świeżemu smakowi i różnorodności kolorystycznej świeżych soków. Jeśli Twoja firma jest gotowa dołączyć do wspaniałego świata soków, Juicernet służy pomocą dzięki naszym wydajnym i skutecznym produktom do soków. Dla mniejszych firm można zakupić urządzenia z serii Ceado ES-500/700/900. Jeśli masz dużą firmę o dużym zapotrzebowaniu, sprawdź naszą wyciskaną na zimno sokowirówkę wieloowocową (MFJ) lub sokowirówkę owocowo-warzywną Produce Plus (PPJ) firmy JBT. Nasze niezawodne produkty i doskonała obsługa klienta ułatwią Ci codzienne dostarczanie klientom wysokiej jakości soków.