WYJĄTKOWA JOGURTOWNICA YOGURBERRY
YogurBerry to innowacyjne urządzenie, które pozwoli nam samodzielnie przygotować jogurt. Sprzęt funkcjonuje w innowacyjnej formie, dzięki której przygotowywać będzie można zdrowy jogurt w swoim domu.
Istnieje tam innowacyjność i prostota przygotowywania jogurtu co będzie związane z tym, że występuje naturalna fermentacja, nie ma użycia prądu. Wystarczy nam pojemnik i do tego bakterie na start albo wcześniej przygotowany zaczyn. Do partii, która jest przygotowywana po raz pierwszy konieczny będzie specjalny zestaw startowy, gdzie będą bakterie o odpowiednim szczepie i z dodatkiem żywych bakterii mlekowych.
Przepis na domowy jogurt
Nie musimy jednak zawsze rozpoczynać od przygotowywania startera. Jak mamy już gotowy pierwszy jogurt jego część może właśnie stanowić naszą propozycję bakterii, dzięki którym będzie można spokojnie z takiego zaczynu przygotowywać kolejne jogurty. Trzeba jednak pamiętać, że taki jogurt ma coraz mniejszą liczbę bakterii i z czasem po 3-4 razach będzie trzeba na nowo zdecydować się na przygotowanie jogurtu na nowo właśnie w taki sposób jak na początku a więc z użyciem pakietu startowego.
Jogurt naturalny
Jogurt przygotowywany w taki sposób to 100% naturalny produkt, w którym nie będzie sztucznych barwników a także smakowych dodatków, dlatego będzie dla naszego zdrowia najlepszym dostępnym wyborem, na który można się zdecydować. W takim jogurcie znajdzie się propozycja produktu, w którym będą żywe kultury bakterii oraz cenne bakterie probiotyczne, które rzeczywiście będą dosłownie najlepszą dostępną możliwości.
W sklepowych jogurtach właśnie ten element będzie się usuwać, ponieważ w ten sposób można skutecznie doprowadzić do tego, że ważność takiego jogurtu będzie dłuższa.
Dlaczego zestaw YogurBerry jest tak wyjątkowy?
Jest to urządzenie bardzo proste w swojej formie, które pozwala na przygotowanie jogurtu w taki sposób, że dochodzi do naturalnego fermentowania. Innowacyjna forma cyrkulacji powietrza sprawi, żę warunki będą rzeczywiście doskonałe i dlatego mamy gwarancję, że dojdzie do naturalnej fermentacji. Urządzenie zostało również przygotowane w taki sposób, że charakteryzuje się świetną jakością i wyglądem, dlatego będzie doskonale pasować do nowoczesnych wnętrz. Jest to sprzęt wolny od bisfenolu co gwarantuje, że jest dla nas w pełni bezpieczny.
Co istotne to również taka propozycja, która wykonana jest z innowacyjnego Tritanu, który to charakteryzuje się doskonałą jakością, a jednocześnie jest to taka propozycja, która charakteryzuje się wykonaniem podobnym do szkła, dlatego nie będzie dochodziło przyjmowania zapachów czy smaków jedzenia.
Przygotowanie jogurtu gwarantuje nam wlanie 900 mln mleka do pojemnika i do tego również dodanie bakterii, które będą stanowić możliwość fermentacji, która pozwoli na przygotowanie jogurtu. Tak przygotowany jogurt po 10 godzinach fermentacji w pokojowej temperaturze należy umieścić w lodówce, by mógł zgęstnieć. W okresie zimy ta fermentacja może zająć więcej czasu. Można taki jogurt spożywać przez tydzień od chwili przygotowania.
- 1 lutego 2017